GodNatt

Nu går jag och lägger mej. Nästa gång ni hör av mej är jag i Enköping hos Tarzan! :D


WIIEEE!!

Shit vad peppad jag känner mej just nu :D
Idag började dagen med webbdesign och där hände det väl inte så mke sen hade vi multi och då redovisade vi våra slutprojekt. Sen kom det värsta....Samhällsprov! Det var dock inte så svårt som jag trodde det skulle vara, och det visade sig att jag hade 36/38 poäng!! :D:D Hur lyckas jag??
På idrotten hade vi Beep-test och det gick väl ändå hysat måste jag säga. Jag har ju inte motionerat på länge så.

Nu har jag packat ALLT och imorron bär det av mej Jens & CO mot Ume för V75 och sen åker jag med Tarzans bil till Enköping.

PS! Ingen mer skola förrän Augusti! DS! :D


Pussokram

Det viktigaste

Nu har jag snart packat klart väskan till Enk. Eftersom jag ska få åka bil upp så måste jag rymma allt i en väska..Snacka om I-landsproblem.. :P

Ikväll: Plugga, plugga, plugga
Imorgon: Prov i samhälls, packa det sista, tidigt kväll!
Lördag: V75 & Enköping :D:D


Trav

Ojoj vilken dag. Har så mke att berätta.
Det började med att vi lastade på Rate och for sedan mot Ume. När vi kommit till Sävar så börjar det tjuta och en knapp börjar blinka så vi stannar av tvärt men kör sedan vidare. När vi kommit fram till Umåker så lastar vi ut Rate och går sedan o äter. Jens värmer och han säger att han tycker Rate känns lite framhalt men det kunde inte ha varit mke och det måste bara ha varit nått tillfälligt då vi inte märkte nått.
I loppet får han en helt godkänd start, han tar sig till tredje utvändigt och när Jens lagt sig i en bra rygg så går dom ner och helt plötsligt ligger han i dödens...Inte bra! Det gick 14 första 500, 15 första 1000.
Han ligger i dödens ända tills upploppet då han inte orkar mer men kämpar på bra så han går i mål som 6. Bra för att vara årsdebut :D
När vi sen kollar på resultatlistorna så har han kommit 5! Den som kom 5 blev diskad över linjen :D:D

När vi skulle hem så ville inte morfar köra Rate i transporten ifall bilen skulle stanna mitt på E4 så vi skickar han med Backa Gård, mamma o morfar far med släpet och jag åker med Jens för att ta emot Raten där hemma.
Jag får ett samtal om att bilen har stannat så dom tar av släpet och lämnar det på en P-ficka så att Frisk kan hämta upp den.

Nu har vi iallafall kommit hem och allting har ordnat sig.

Juste: Det blir så att jag kommer att fara till Enköping redan på Lördag. Jag ska försöka åka med någon skelleftekusk till Ume sen ska jag få åka med Tarzans bil till Enköping :) Perfekt!
Dock missar jag ÖppetHus på dansföreningen men det e smällar man få ta!

Pussokram

:D

Glömde berätta om min uppplockare igår!
När pappa skulle skjutsa mej till stallet så fick han punka så jag började gå, och det e en bit! När jag gått uppför S backen så kom det en bil. Han sa att han  pratat med min pappa och att han skulle skjutsa men jag blev lite osäker eftersom det inte e varje dag men hoppar in i en främlings bil men efter ett tag hoppade jag in :)
Han skjutsade mej till Backa och det var inte så mke med det. När sedan mamma kom o hämta mej så sa hon att pappa inte alls kände honom utan stoppat den första som kom!! TÄNK OM DET VARIT TYP EN VÅLDTÄKTSMAN ELLER NÅTT!!
Sedan sa pappa att han visste vem det var han hade bara inte kommit på det.

Nu blire snart att fara o dansa!! :) Peppen där asså!!

Pussokram

Stress??

Idag vaknade jag kl.08.20 och sedan bar det iväg till skolan. När jag kom dit insåg jag att jag hade nationella provet...Men vi hade just börjat så det var lungt. På samhällskunskapen så fick vi veta att vårat lilla läxförhör nu blivit ett stort prov!! :S
Har varit o ridit Rate och det gick väl sådär. Han var pigg poch helfräsh vilket jag tycker om :) Men det var flera monster på vägarna, ni vet sånna där som ligger helt blöta på marken och om man kliver i dom blir man blöt och det kan ju vara ett som äter upp en!!! Haha, han var så fjantig...Men efter det blev det att snabbt som attan fara till SRK då mamma red Svarta.

Har även lite info om pratiken men det kommer imorron kväll :)

Pussokram

Foto: Tove Söderström (Skerid.se)

Rida rida ranka..

Snart blire av att fara o rida Rate. Lilleman har blivit sparkad på benet så nu e han halt!

Det blir bara en kort tur i skogen bara så att jag får rida innan jag far :)
Juste!!! Ikväll eller imorron ska jag berätta om min smarta plan att ta mej till Sthlm/Enköping. Det betyder att jag kommer att få köra nåra uppoffringar men praktiken känns viktigare nu.

Pussokram


Onsdag 21/4


bättre än bäst??


??

Ojoj.. Var i stallet idag och det gick bra. Morfar körde Rate och kan väl inte riktigt avgöra hur han känns.  "Som vanligt" Och när han känns som vanligt brukar han vara bra men jag vet inte  :S Start på onsdag, då får vi väl veta! Lopp 6, Spår 1 - Ume

Sen det där med flyget.. Det ska tydligen vara inställt en vecka till, MINST!!! :O
Jag far ju nästa söndag. Men jag får nog ta bussen istället. Bara jag får pengarna tillbaka och slipper tåg så e jag nöjd. Har så tågskräck!

Pussokram


Stall..

stall och mera stall!
Nu dra jag iväg till stallet och träffar småbusarna igen :) Trevligt som vanligt. Ikväll händer nog inte så mke utan att slappa framför tv.

PS! Wildcats e inte lika bra som Baseballs men inte långt ifrån! :D DS!

Pussokram

Visa alla bilder | Wild Cats


Årets första

mjukglass.. I Onsdags åt jga årets första mjukglass. Dock var det en glass på skolan och inte bergsbyglassen så jag vet inte om det räknas men det var iallafall en mjukglass :)

Gott var de'!


Tuttifrutti sås & strössel

Dålig update

Förlåt för dålig uppdatering men nu när skolan har börjat om så orkar jag inte.. Men igår var jag iallafall på Skelleftetravets tävlingar och selade åt Totte. Det började med att jag fick springa mellan stallarna då jag egentligen skulle sele åt Stig oxå men tillslut var jag bara hos Totte så Stig sa att han klara sig själv.
När loppet gick så fick Cool Night (Tottes häst) en bra start och vann tillslut loppet :D




Cool Night

Snart bär det av mot Nordanå. Det e nån musiksak så jag ska stå i garderoben tror jag :)
Hörs nog efter!

Buhäää

Har just kommit hem från mormor som har ramlat och gjort sig illa så nu ligger hon på lassa :(
Nu har jag försökt bygga lite på mitt pussel men det går ju som det går.. Är fast!!

Gold Collection, Karl Bang, The Pride, 1000 bitar Ser det lätt ut?? NÄÄÄ!!! :(


Men hallå??

Flygen får inte vara inställda :O Förhoppningsvis så e dom igång innan jag ska fara..Iförsig e ju det typ en vecka bort men jga blir så nervös ju... :(

Ska snart fara hem. Idag har jag gjort en bild på GKO. :)

Fin va??


..

Hemma från provloppen nu :)
Det började med att jag gick till Royal och kollade omkring lite. Sedan gick jag omkring på travet tills morfar kom med hästen. Vi gick å åt och sedan for Leif ut med Raten. Han gjorde ett bra provlopp och eftersom Rate inte kan gå i ledning utan att ge upp så la sig Leif där. När sedan Alicia började trycka på yttern så tog Rate i igen ;)
Vi är riktigt nöjda och imorron blire anmälning till Ume den 21, Lunch!

Bild kommer sen, Mobilkamera ;)

WIIEEE!!

Det blir provlopp :D
2140
Spår: 3
Kusk: Leif Brorsan Eriksson

rate-born.jpg

Trodde jag..

Har sett framimot travet hela dan idag men så verkar det inte bli. Eller iallafall inte för Rate. Eftersom vi har haft en liten olycka här hemma så kanske det inte blir nå trav idag men jag funderar på att fara o se Piff&Puff
köra :)
Jag hoppas att jag hinner med ett provlopp innan jag åker..

Sen har jag hört att Jim Frick har sagt sitt första ord! Han svarade JA när dom frågade om han ville gå tillbaka till sängen. Nu e det på tiden att du vaknar. Kom tillbaka till oss!



Mer skor...


Peppa

trav på fredag :D V Rate eller Fantomen ska inte ut men jag har hört ryktas att Cool Night & Super Sid ska dra sig dit och köra över alla konkurenter :)

Jag Önskar Lycka Till, till Totte & Nighten, Stig & Super!

Dåligt?

Det gick väl inte så bra på dansen idag..Har ju typ glömt bort några steg i Sevillianas :( Men det kommer väl. Nu ska jga fika sedan blir det att se lite tv.

Har inte så mke att berätta så vi hörs kanske imorron :)

Pussokram


:)

Nu drar jag snart till Barnens Hus för att hämta mitt pussel :D Ni som inte har hört historien bakom det hela fattar inte hur ARG jag e på dom... Efter det så blire dans.

Se upp på vägarna.. Jag kör! :D

Dum?

Jag fattar verkligen inte ett dyft av Svenskan eller Samhällsen :( Men det får jag ta imorron..
Sitter och funderar om jag ska se Boden eller Gävle ikväll?? Boden 18.20 & Gävle 18.30..
Får se..det e ändå bara ett lopp i Gävle som jga vill se :D

Nu ska jag återgå till Voltaire's underbara värld!

Pussokram


Suck*

Idag är det första skoldagen... E inte så pepp men insåg snabbt att det e ju bara 2 veckor som jag måste stå ut!
Dessutom så kommer dom nog att gå fort :D

Måndag: Dans
Tisdag: Dans
Onsdag: Provlopp
Torsdag: Bio?
Fredag: Nånting planerat men har minneslucka :S
Lördag: Stallet
Söndag: Stallet

Måndag: SRK
Tisdag: Dans
Onsdag: Provlopp
Torsdag: Packa allt och göra en sista koll
Fredag: ?
Lördag: Öppethus, Utställning, V75 Ume
Söndag: Mot Sthlm/Enköping

All I wanna say is that they don´t really care about us

Sitter nu i soffan och har hunnit ganska mket idag. Städa är dock inte en av sakerna.

Saker jag peppar nu:
* Stallet
* Praktiken
* Sommarlov

Kan inte komma på så mke mer men det e pepp på höög nivå :D:D

What a wonderful world

När jag for till Konsum så kom jag på att jag skulle hälsa på mormor en kort stund. När jag kom dit så började ho gråta av lycka :) Jag satt och matade henne och sedan så kom morfar och då gick vi ut på en promenad. När mormor och morfar satte sig på balkongen och solade så tog morfars nycklar och smög mej in i hans nya lägenhet. Den var jättefin och jag vill själv ha den. Nä, men jag fick en massa ideér om hur man skulle kunna inreda och göra till :D For sedan till Konsum och köpte mej min lunch.
Nu ska jag ÄNTLIGEN få äta!! :)

Pussokram


SOL :D:D

Vaknade just.. Min första sovmorron sedan jag kom hem från Malå och då vaknade jag ändå vid åtta så det räknas som inte :S Kollade ut genom fönstret och det e ju faktiskt SOL!!! :) Shit vad jag har längtat efter den.

Nu ska jag nog ta en promenad!

Hoppas alla har en bra dag.


Baaa

Idag har vi varit på banan med båda hästarna. Det började med att Malin V körde Lilleman och det gick väl sådär. Han springer inte rakt, tar inte bettet och larvar sig, men det possetiva är ju att lastningen gick jättebra :)
Rate gick väldigt bra och han e jag riktigt stolt över honom. Han gick ett jobb med Malin & hennes Lectus. Morfar körde Raten.
Nu blire nog två/tre provlopp och sedan tävling :D Den säsongen kommer nog nu!

Pussokram

(Bilderna försvann från kameran) :(

GodNatt

Nu blire sängen för mej :)

Travet imorron...PEPPA!!! :D:D


Nudå?

Sitter i soffan och har just ätit middag. Idag har jag varit i Bergsbystallet och har varit Enväldig domare i Dressyr & Markarbete :)
Imorgon blire banan med Rate & Lilleman. vet dock inte så mke mer men tror att Malin skulle köra...Blir nog skitbra!
Helle ska även dit och köre lite pollar så jag ska nog fota henne om jag hinner mellan selningarna :D

Pussokram

 Likt Rate Born??

OJOJ..dålig update!

Bilder Malå:



Bilder från Linnea:



Stallet:
Finn ett fel:

Svar:

En tygel för mke.. :) Bra jobbat Sofia.

Pussokram


Bergsbystallet

Kom just hem från BergsbyStallet där jag tydligen var hemlig-gäst :) Det gick bra och dom hade markarbete. Det var Ida på Toppan & Maja på Nalle. Imorgon återblir det nog Tävling men jag vet inte än.. får se :) Banan har ju åter öppnat så mest troligt blire banan med Gammeln.


Linnea & Mace





Henke & Mace


Ida & Toppan

Maja & Nalle


Bättre än originalet?


Hemma bäst

men borta e ju bra ibland :)
Har nu kommit hem efter en "helg"? i Malå. Det har varit riktigt kung men shit vad jag har saknat stallet.. Beger mig nog dit nu!

Ska snart ladda in lite bilder från Malå men jag har inte sladden bredvid mej så jag hämtar den då jag orkar :)

Pussokram

Man ska tänka possitivt..

.. även då det klänns som det inte går!

Just nu vill jag bara skrika av sorg & ilska, men eftersom jag har umgåtts med Helena"Travgalen"Ståhl så har hon lärt mej allt som Stickan lärt henne ;) Haha, nä men nu har jag tänkt såhär:

* Jag eller in häst kommer att vinna Elitloppet
* Rate kommer att ha ett bra år eftersom han-där-uppe gav AIK en dålig dag så måste Rate ha ett bra år :)

Vad tycker ni? E inte det rättvist?

Pussokram/GoNatt

SAIK

"Alla älskar Skellefte AIK, Skellefte AIK, Skellefte AIK"

Eller hur?! Nu blire pizza & Hockey!
Måste ju bara önska mina lyckade tremeningar Tim & Oskar, Lycka till.

Pussokram


John Mayer <3


Who Says

In Your Atmosphere

Free Falling

Heartbreak Warfare

KÄR!! :)

Åhej :)

Sitter nu i husvagnen med fötterna under en filt då dom blev blöta o kalla efter att vi nu har varit ner till ridhuset. Vi trodde att om vi fick känna lite hästlukt så skulle vi inte längta hem lika mke som vi gjort men det blev ju bara värre! :O
Har nu fått en parisare i magen och ikväll e det somsagt dags för AIK att VINNA!! :) Blir nog en pizza till det...


Sen...

Vakna
Byn
Bastu

Middag
Mys
Natti

sängen väntar.. :)


Nu...

Vakna
Byn
Bastu

Middag
Mys
Natti

Bastun just avklarad! :) Riktigt skön måste jag säga!


Travgalan 2010-Rockstar

Såg dethär med Helle igår :) KUNG!!


Äntligen...

har jag fått igång internet här i Malå. Fick ställa själva rotern på översta sängen så att strålningen kommer över skit snöhögen. :)
Igår for iallafall jag o Helle hit med bussen och jag fick äta middag med dom. Idag vaknade jag kl.10 av att Helle ville gå ner på byn och så blev det. Jag köpte lite mat medans hon köpte ett par skitsnygga brillor och färgpenor sedan bar det av till hennes husvagn och hon satte sig och ritade i henne Stickan-bok. Själv blev jag materialförvaltare och hade ansvar för pennorna :D haha
Vi har nu ätit toast och jag sitter nu i min husvagn och ska väl snart gå i bastun.

Pusspuss

(Kommer inte kunna ladda upp nå bilder då jag inte har några) :(


RIP!

Har nu lyckats förstöra våran mickro.. Skulle värma kakorna men glömde tydligen ställa ner tempraturen så det var fullvärme och 3 minuter. När jag skulle ta ut kakorna så började det ryka som en galning så jag stängde dörren som går mot brandvarnaren och öppnade alla dörrar som leder ut :]
Spännande!


Photofunia.com






Bara några exempel.. :) Men måste börja ta mer porträttbilder så jag slipper använda dom på mej själv!


??


Ledtråd:


Utrustning

Har fått frågan av en massa folk om vad jag har för utrustning när jag rider Raten. Kan ju skriva här:

  • Träns utan nosgrimma
  • Tredelat-bett
  • Martingal
  • Jacson Santa Cruz, Sabine sadel
  • 3 schabrak, brunt, m.blått och ett m.blått med brodyr

Enkelt, eller hur?! ;D


Har ingen bra bild på hans saker men men... :)


Mår Urkas!!

Sitter just nu i soffan och har bara morgonrock och har just tryckt i mej två Alvedon och ett Tralala-piller så jag känner mej halvdrogad! :S
Men som sagt, idag har det inte hänt ås mket och imnorron blir det nog stallet om jag mpt bättre :)

Pussokram

Då :

Kom just hem från Matilda :D
Nu : Mat


Bilder

RateBorn











SOL :D:D

Imorse for jag till stallet och allt flöt på som vanligt. Imorgon ska Rate snabbjobbas igen och sedan på söndag så blir det nog ridning för min del. Efterom banan inte blivit nå bättre sen onsdags, och dom sk ainte jobba med den förrän på tisdag ¨så e provloppen mest troligt inställda på onsdag igen. Tråkigt men vad ska man göra?!

Vädret idag: STORT +!!  Typ 5+ och Sol = Efterlängtat!

..

Go´Natt! :)


Vad har jag nu?


Nyss hemkommen..

..från stallet :)
Morfar har idag snabbjobbat Rate då provloppen blev inställda igår! Jag, mamma & Therese gjorde klart resten i stallet  och sedan väntade vi på morfar o rate. Rate fick stå inne och torka medans vi andra fikade :D

Nu: Pussel?


RSS 2.0